Chci originální design kuchyně od architekta

Zjistit více

Pracovní desky Corian

Co je to materiál Corian?

Materiál Corian je materiál podobného stylu, patří však mezi ty nejznámnější materiály, neboť je na světovém trhu řadu let. Tento materiál se stejně jako materiál technistone nepoužívá pouze v kuchyních, ale také v koupelnách, ordinacích či obchodech. Corian je vhodný pro kuchyně netypických tvarů, neboť díky své jedinečné tvárnosti a snadné opracovatelnosti se přizpůsobí každému tvaru kuchyně.

Materiál corian by neměl za žádnou cenu být vystavován nadměrnému působení silných chemikálií používaných v kuchyni. Jestliže se pracovní deska z corianu dostane do styku s látkami, jako jsou odstraňovač barev, čistič štětců, odrezovač, čistič na pečící trouby, odlakovač na nehty, čističe odpadových výpustí, je třeba pracovní desku ihned opláchnout mýdlovou vodou. 

Corian je odolný proti nárazu, ale jakmile na pracovní desku dopadne těžký nebo ostrý předmět, může dojít k poškození této pracovní desce a vzniknou tak na ní viditelné stopy poškození. Nikdy neřezejte přímo na pultech z corianu. Další vlastností corianu je, že odolává teplu lépe než jiné běžné povrchové materiály. Nicméně pekáče odstavené přímo z trouby či hrnce z plotny mohou povrch poškodit! Doporučujeme pod tyto horké kuchyňské náčiní vždy použít podložku, která je odolná proti teplu (např. prkénko).

Údržba pracovní desky je snadná, ve většině případů stačí použít obyčejné mýdlo, vodu a hubku.

Všechny dřeze, které se vyrábějí z corianu mají matnou saténovou povrchovou úpravu a pokud netoužíte mít dřez z materiálu stejný jako pracovní deska, je možné je osadit shora, do roviny nebo zespodu. 

Tři typy finální úpravy pracovní desky z corianu

Pracovní desky z corianu mohou být saténově matné, středně lesklé či vysoce lesklé

Co je to materiál Staron?

Staron je materiál, který je složený z kombinace akrylové pryskyřice (methyl methacrylate) a přírodních minerálů. Tento materiál je pevný, neporézní, homogenní a je složený ze směsi přírodních minerálů a akrylátu. 

Co je to Himacs, Kerrock?

Himacs, Kerrock jsou materiály, které jsou velmi podobné staronu. Samozřejmě existují drobné rozdíly mezi těmito materiály, např. dekory jednotlivých materiálů, nicméně tyto materiály jsou homogenní, tvárné a s podobnými vlastnostmi jako corian.

Výhody pracovní desky z Corianu, Staronu, Himacs, atd.

  • tyto materiály nám dovolují možnost tvarování pracovní desky
  • různé delší výrobky z tohoto materiálu
  • poměrně velká odolnost
  • možnost opravy - drobné škrábance na pracovní desce můžeme sami opravit pomocí speciální žínky, poškozené místo lze rovněž vybrousit a doplnit novým materiálem
  • na dotek příjemný a teplý materiál
  • snadná údržba - pracovní desku stačí umýt běžnými prostředky
  • jednotlivé desky se lepí beze spár a spoje nejdou tak vidět
  • nenasákavý materiál, mimořádně tvárný

Nevýhody pracovní desky technistone

  • vysoká cena materiálu
  • nemožnost krájení přímo na pracovní desce - používá se kuchyňské prkénko
  • malá odolnost proti vysokým teplotám
  • malá odolnost proti chemikáliím (např. různé čističe)

Kontaktujte nás

Máte zájem o kuchyni nebo o jiné informace? Pošlete nám požadavek a ozveme se Vám zpět.

Beru na vědomí zpracování osobních údajů. Osobním údajem fyzické osoby je zejména její jméno a příjmení, adresa, e-mail, telefonní číslo, bankovní spojení, IČO a DIČ. Správcem těchto osobních údajů je firma Martin Richtár. Osobní údaje zpracováváme v rozsahu nezbytném pro splnění smlouvy, pro plnění s tím spojených právních povinností a oprávněných zájmů správce. Podrobné informace o zpracovávání osobních údajů naleznete zde.

Reference

  • Jana Hudečková
  • Barbora Škůrková, Havířov
  • Paní Eva Šacherová, Ostrava

Dobrý den, moje sousedka si pořídila novou kuchyň. Jelikož se mi velice líbila, požádala jsem si o kontakt na Vaší firmu a oslovila Vás.Návrh a cenová nabídka byly pro mě přijatelné, tak jsme se domluvili na termínu realizace. Byli jste velice vstřícní a ochotní. Měla jsem požadavek i na zednické práce (posunutí dveří). byla jsem velmi ráda, že mi to Vaši dělníci provedli. S dělníky jsem byla velmi spokojená, byli pracovití, spolehliví a odvedli dobrou práci. Tuto firmu určitě doporučuji! Cenově výhodná a spolehlivá.

Protože nová kuchyňská linka měla být dárkem mým rodičům k dvacetiletému výročí jejích svatby, hledala jsem firmu, která celou kuchyň nejen vyrobí a namontuje, ale také a to především firmu, která kuchyň vyrobí a namontuje opravdu v termínu, kdy budou rodiče týden na chalupě. Jsem ráda, že jsem dala na doporučení a vše se povedlo.

Vybrat si tu správnou firmu pro svou novou kuchyň je velmi těžké, asi jako výhra ve sportce. Zvláště když máte samé špatné zkušenosti svých známých. Já se trefila. Velkou předností této firmy vidím v tom, že pánové kteří k nám přišli montovat naši novou kuchyňskou linku ve sjednaném termínů se věnovali jenom nám, neodbíhali k jiným svým souběžně realizovaným zakázkám, neodcházeli hned po ránu se slovy „něco nám chybí, přijedeme zítra“ a hlavně akutně řešili nepředvídatelné problémy, které se vyskytovaly v průběhu prací jako například úprava elektrikářem špatně umístěných zásuvek, nebo položení PVC, když smluvený podlahář nedorazil.

Všechny reference