Chci originální design kuchyně od architekta

Zjistit více

Pracovní desky Technistone

Co je to materiál technistone?

Technistone = jedná se o přírodní materiál, který je z 93% složen z drceného křemenu a žuly. Zbylá část materiálu (7%) je pryskyřice a barevné pigmenty. Pryskyřice drží kámen pohromadě a barevné pigmenty určují vzhled celé pracovní desky.

Mezi hlavní vlastnosti patří tvrdost, pevnost, odolnost proti vysokým teplotám a běžným chemikáliím, které se v kuchyni běžně používají. Technistone je odolný proti poškrábání, tudíž lze na něm snadno připravovat například maso (krájení, klepání). Nicméně silný náraz může pracovní desku poškodit.

Další velkou výhodou je snadná údržba pracovní desky. Na trhu můžeme nalézt velkou řadu různých šířek a možností tvarování pracovní desky. 

Další využití materiálu Technistone

Z technistone se velmi často vyrábějí pracovní desky do koupelen, podlahy, schody a parapety. Zajímavým řešením je sladění stejného materiálu pracovní desky kuchyně s podlahou. 

Nejčastější rozměry materiálu Technistone

Pracovní desky z materiálu Technistone se nejčastěji vyrábějí v toušťce 3 cm. Přední hrany pracovní desky jsou nabízeny v různých typech zkosení a zakulacení. Výhodou je, že materiál není háklivý na vodu, je možné dřez namontovat zespodu i do roviny s pracovní deskou. Další vlastností materiálu je pružnost, to znamená, že ho lze vyřezat do tvarů různých oblouků - podle šablony lze vyrobit takřka jakýkoli tvar - což přidá na estetický vzhled celé kuchyně. Maximální délka jednoho kusu pracovní desky je 300 cm. 

Výhody pracovní desky technistone

  • široká nabídka dekorů, odstínů
  • zajímavý estetický vzhled - lesklé třpytky v pracovních deskách, vhodné pro extravagantní kuchyň, možnost tvarovat materiál do oblouku (pružný materiál)
  • možnost sladit pracovní desku s dlažbou (lze použít i na podlahy)
  • velká odolnost proti poškrábání a teplu
  • dřez ve všech možnostech zabudování
  • nevyžaduje žádnou speciální údržbu - stačí pouze omýt vlhkým hadrem, nejsou zapotřebí žádné vosky či speciální mycí prostředky. 

Nevýhody pracovní desky technistone

  • velká hmotnost pracvoní desky
  • vysoká cena pracovní desky
  • desky pracovní desky se dodávají v plátech nebo dlaždicích
  • spoje se spárami

Kontaktujte nás

Máte zájem o kuchyni nebo o jiné informace? Pošlete nám požadavek a ozveme se Vám zpět.

Beru na vědomí zpracování osobních údajů. Osobním údajem fyzické osoby je zejména její jméno a příjmení, adresa, e-mail, telefonní číslo, bankovní spojení, IČO a DIČ. Správcem těchto osobních údajů je firma Martin Richtár. Osobní údaje zpracováváme v rozsahu nezbytném pro splnění smlouvy, pro plnění s tím spojených právních povinností a oprávněných zájmů správce. Podrobné informace o zpracovávání osobních údajů naleznete zde.

Reference

  • Jana Hudečková
  • Barbora Škůrková, Havířov
  • Paní Eva Šacherová, Ostrava

Dobrý den, moje sousedka si pořídila novou kuchyň. Jelikož se mi velice líbila, požádala jsem si o kontakt na Vaší firmu a oslovila Vás.Návrh a cenová nabídka byly pro mě přijatelné, tak jsme se domluvili na termínu realizace. Byli jste velice vstřícní a ochotní. Měla jsem požadavek i na zednické práce (posunutí dveří). byla jsem velmi ráda, že mi to Vaši dělníci provedli. S dělníky jsem byla velmi spokojená, byli pracovití, spolehliví a odvedli dobrou práci. Tuto firmu určitě doporučuji! Cenově výhodná a spolehlivá.

Protože nová kuchyňská linka měla být dárkem mým rodičům k dvacetiletému výročí jejích svatby, hledala jsem firmu, která celou kuchyň nejen vyrobí a namontuje, ale také a to především firmu, která kuchyň vyrobí a namontuje opravdu v termínu, kdy budou rodiče týden na chalupě. Jsem ráda, že jsem dala na doporučení a vše se povedlo.

Vybrat si tu správnou firmu pro svou novou kuchyň je velmi těžké, asi jako výhra ve sportce. Zvláště když máte samé špatné zkušenosti svých známých. Já se trefila. Velkou předností této firmy vidím v tom, že pánové kteří k nám přišli montovat naši novou kuchyňskou linku ve sjednaném termínů se věnovali jenom nám, neodbíhali k jiným svým souběžně realizovaným zakázkám, neodcházeli hned po ránu se slovy „něco nám chybí, přijedeme zítra“ a hlavně akutně řešili nepředvídatelné problémy, které se vyskytovaly v průběhu prací jako například úprava elektrikářem špatně umístěných zásuvek, nebo položení PVC, když smluvený podlahář nedorazil.

Všechny reference