Chci originální design kuchyně od architekta

Zjistit více

Jak nejlépe se starat a udržovat nerez v kuchyni?

Jakým způsobem postupovat, abychom měli nerez neustále v čistotě?

Nerez je materiál, který se nejčastěji používá v moderních kuchyní. Samozřejmě se také velice často do kuchyní klasických. Je to prostě nejžádanější a nejoblíbenější barva kuchyňských spotřebičů a kuchyňských doplňků. Samotná údržba nerezu je však daleko náročnější, než si jen můžete myslet. Nicméně si údržbu nerezu můžete zjednodušit. 

Správné mycí prostředky nerezu

Tak v prvé řadě používejte ty pravé mycí prostředky, které jsou určeny na čištění nerezu. Při jejich nákupů si nechte poradit, jaké čistící prostředky jsou pro nerez vhodné. Také vám dodavatel nerezových kuchyňských spotřebičů může poradit s výběrem správných čistících prostředků. K některým kuchyňským spotřebičům si můžete nechat čističe jako příslušenství přiobjednat. Nevhodný čistič nerezu poznáte podle toho, že vám na povrchu zanechá buď nehezké fleky, nebo dokonce nevratné ošklivé škábance - pozor na to!

Pozor na poškrábání nerezu

Na nerez určitě nepoužívejte nic, čím byste nerez mohli poškrábat, to znamená různé hobuičky a nevhodné mycí prosředky. Také není od věci informovat celou rodinu o tom, jak o nerez pečeovat, co používat a co ne. Jde o to, že příležitostní kuchaři až tak neznají všechny postupy a tímto může dojít velmi hladce k poničení materiálu.

Nerez čistěte dvoufázově.

Co to znamená - čistit dvoufázově. V první fázi údržby odstraníte z nerezu hrubou špínu a to tak, že si vezmete na to běžný čistící saponát na odmaštění. Ve druhé fázi dochází k ošetření nerezu ochranným filmem, který zabraňuje přímému přístupu špíny k nerezu. Ochranný film slouží k tomu, že zachytí otisky prstů a běžnou špínu. Poté stačí otřít hadříkem a obnovit tuto vrstvu. Je zaručeno, že pokud budete tyto kroky údržby dodržovat, ušetříte si výrazně svou práci s údržbou nerezu. 

Dvoulahvičkové mycí prostředky

Je tím myšleno, že jedna lahvička je na mytí a druhá na ochranu. Výrobci je většinou doporučují používat jako komplet. Existují i takové, které se prodávají jako komplet - zvládnout oba kroky najednou. Tyto čistící prostředky jsou ale daleko dražší. Dále se prodávají čistící pasty, čistící pasty, olejíčky. Všechny tyto varianty pracují na stejném principu. 

 

Chcete poradit s údržbou vaší kuchyně?

V tuto chvíli od nás automaticky získáváte:

Odbornou konzultaci ohledně:

  • materiálu nové kuchyně,
  • vybavení nové kuchyně,
  • kuchyňských spotřebičů
  • údržby kuchyně.

 

Víte, jak správně postupovat při plánovaní nové kuchyně?

Nechte si odborně poradit!

Ušetříte tím spoustu starostí, času a peněz.

 

Vyplňte kontaktní formulář (po stisknutím tlačítka "ZÍSKAT ZDARMA",

My se Vám do 48 hodin ozveme!

Kontaktujte nás

Máte zájem o kuchyni nebo o jiné informace? Pošlete nám požadavek a ozveme se Vám zpět.

Beru na vědomí zpracování osobních údajů. Osobním údajem fyzické osoby je zejména její jméno a příjmení, adresa, e-mail, telefonní číslo, bankovní spojení, IČO a DIČ. Správcem těchto osobních údajů je firma Martin Richtár. Osobní údaje zpracováváme v rozsahu nezbytném pro splnění smlouvy, pro plnění s tím spojených právních povinností a oprávněných zájmů správce. Podrobné informace o zpracovávání osobních údajů naleznete zde.

Reference

  • Jana Hudečková
  • Barbora Škůrková, Havířov
  • Paní Eva Šacherová, Ostrava

Dobrý den, moje sousedka si pořídila novou kuchyň. Jelikož se mi velice líbila, požádala jsem si o kontakt na Vaší firmu a oslovila Vás.Návrh a cenová nabídka byly pro mě přijatelné, tak jsme se domluvili na termínu realizace. Byli jste velice vstřícní a ochotní. Měla jsem požadavek i na zednické práce (posunutí dveří). byla jsem velmi ráda, že mi to Vaši dělníci provedli. S dělníky jsem byla velmi spokojená, byli pracovití, spolehliví a odvedli dobrou práci. Tuto firmu určitě doporučuji! Cenově výhodná a spolehlivá.

Protože nová kuchyňská linka měla být dárkem mým rodičům k dvacetiletému výročí jejích svatby, hledala jsem firmu, která celou kuchyň nejen vyrobí a namontuje, ale také a to především firmu, která kuchyň vyrobí a namontuje opravdu v termínu, kdy budou rodiče týden na chalupě. Jsem ráda, že jsem dala na doporučení a vše se povedlo.

Vybrat si tu správnou firmu pro svou novou kuchyň je velmi těžké, asi jako výhra ve sportce. Zvláště když máte samé špatné zkušenosti svých známých. Já se trefila. Velkou předností této firmy vidím v tom, že pánové kteří k nám přišli montovat naši novou kuchyňskou linku ve sjednaném termínů se věnovali jenom nám, neodbíhali k jiným svým souběžně realizovaným zakázkám, neodcházeli hned po ránu se slovy „něco nám chybí, přijedeme zítra“ a hlavně akutně řešili nepředvídatelné problémy, které se vyskytovaly v průběhu prací jako například úprava elektrikářem špatně umístěných zásuvek, nebo položení PVC, když smluvený podlahář nedorazil.

Všechny reference