Chci originální design kuchyně od architekta

Zjistit více

Kuchyňské spotřebiče - Chladnička

Chladnička je nejžádanější kuchyňský spotřebič vůbec

Co si budeme povídat, ale určitě všichni chladničku, nebo také ledničku, doma máme a považujeme ji za nejdůležitěšjí součást naší kuchyně. Na trhu najdeme opravdu širokou nabídku, a nejen to, výrobci v dnešní době vyrábějí chladničky v nejrůznějších velikostí, tvarů a barev. 

Jaké existují typy chladniček?

Dnes se dělí chladničky na:

  1. monoklimatické chladničky, neboli také nazývané chladnička s příručním mrazákem, nebo také
  2. kombinované chladničky s mrazákem v jiné části přístroje.

Kombinované chladničky s mrazákem

Nejčastěji volené jsou určitě kombinované chladničky s tříšuplíkovým mrazákem ve spodní části chladničky. 

Jaká je nejčastější výška kombinovaných chladniček?

Nejčastěji žádánou výškou chladniček je cca od 180 do 200 cm. Na trhu se však můžeme setkat také s menšími typy chladniček, například do 180 cm, které mají pouze dvoušuplíkový mrazák.

Barvy kombinovaných chladniček

Na trhu se můžete sektat s chladničkami, které mají tyto barvy:

  • bílé chladničky - klasika
  • nerezové chladničky - jsou zajímavou variantou, která se hodí převážně do moderních interiérů

Monoklimatické chladničky s příručním mrazákem

Neboli také monoklimatické mrazničky, což představuje kombinaci chladničeka  mrazniček v setu tak zvaném "side-by-side".

Jaké jsou rozměry monoklimatických chladniček?

Monoklimatická chladnička má nejčastěji šířku 90 nebo 120 cm. Jejich design připomíná dost chladničky "amerického" stylu, kdy vedle sebe stojí mrazák a prostorná lednice. 

Volně stojící vs. vestavné chladničky

V žádném případě se nedoporučuej volně stojící chladničky vestavovat do speciálně vyrobených kuchyňských skříní, neboť pro tento účel rozhodně nejsou určené. Může totiž dojít k přehřátí chladničky. 

Vybíráme vestavnou chladničku

Na trhu chladniček existuje úzký výběr chladniček vestavných a to hlavně kvůli typizovaným rozměrům pro její vestavbu. Rozměry vestavných ledniček jsou sladěné s rozměry kuchyňských skříněk

U vestavných ledniček se můžete setkat s třemi rozměry na výšku:

  • s podstavnou chladničkou - určena pod pracovní desku, s mrazákem nebo bez mrazáku,
  • s polovysokou chladničkou - určena do kuchyňské skříňky s výškou do cca 140 cm, opět s mrazákem nebo bez mrazáku,
  • s vysokou chladničkou - určena do vysoké kuchyňské skříňky s výškou 178 cm, nejčastěji se umisťuje vedle zvýšené vestavné trouby a potravinové kuchyňské skříně, ve spodní části má nejčastěji dvou nebo tříšuplíkový mrazák.

Je třeba před vestavením zajistit pro chladničku přívod vzduchu a to mřížkou v soklu kuchyňské skříňky.

 Vybíráme chladničku

Lednička je kuchyňský spotřebič, který je v provozu každý den, proto se zaměřte před její koupí více než na barvu, tak na spotřebu energie (nejlépe se zaměřte na třídu A++) a na doplňkové funkce:

  • beznámrazový mrazák,
  • biofresh - funkce, kdy vám potraviny vydrží výrazně déle čerstvé, než v normálních zónách ledničky

Dále je také důležitý objem ledničky a to, jak dlouho dovede uchovávat vaše lednička potraviny v nezměněné podobě při výpadku elektřiny. 

Speciální typy chladniček

Mezi speciální typy chladniček rozhodně patří chladničky na víno, neboli tak zvané vinotéky. Nabízející se ve dvou typech:

  • pro okamžité podávání vína,
  • pro archivaci vína.

Na trhu opět naleznete tyto speciální chladničky ve více velikostech, tvarech, designech a barvách. 

Chcete pomoci s výběrem kuchyňských spotřebičů?

V tuto chvíli od nás automaticky získáváte:

Odbornou konzultaci ohledně:

  • materiálu nové kuchyně,
  • vybavení nové kuchyně,
  • a také kuchyňských spotřebičů.

 

Víte, jak správně postupovat při plánovaní nové kuchyně?

Nechte si odborně poradit!

Ušetříte tím spoustu starostí, času a peněz.

 

Vyplňte kontaktní formulář (po stisknutím tlačítka "ZÍSKAT ZDARMA",

My se Vám do 48 hodin ozveme!
 

Kontaktujte nás

Máte zájem o kuchyni nebo o jiné informace? Pošlete nám požadavek a ozveme se Vám zpět.

Beru na vědomí zpracování osobních údajů. Osobním údajem fyzické osoby je zejména její jméno a příjmení, adresa, e-mail, telefonní číslo, bankovní spojení, IČO a DIČ. Správcem těchto osobních údajů je firma Martin Richtár. Osobní údaje zpracováváme v rozsahu nezbytném pro splnění smlouvy, pro plnění s tím spojených právních povinností a oprávněných zájmů správce. Podrobné informace o zpracovávání osobních údajů naleznete zde.

Reference

  • Jana Hudečková
  • Barbora Škůrková, Havířov
  • Paní Eva Šacherová, Ostrava

Dobrý den, moje sousedka si pořídila novou kuchyň. Jelikož se mi velice líbila, požádala jsem si o kontakt na Vaší firmu a oslovila Vás.Návrh a cenová nabídka byly pro mě přijatelné, tak jsme se domluvili na termínu realizace. Byli jste velice vstřícní a ochotní. Měla jsem požadavek i na zednické práce (posunutí dveří). byla jsem velmi ráda, že mi to Vaši dělníci provedli. S dělníky jsem byla velmi spokojená, byli pracovití, spolehliví a odvedli dobrou práci. Tuto firmu určitě doporučuji! Cenově výhodná a spolehlivá.

Protože nová kuchyňská linka měla být dárkem mým rodičům k dvacetiletému výročí jejích svatby, hledala jsem firmu, která celou kuchyň nejen vyrobí a namontuje, ale také a to především firmu, která kuchyň vyrobí a namontuje opravdu v termínu, kdy budou rodiče týden na chalupě. Jsem ráda, že jsem dala na doporučení a vše se povedlo.

Vybrat si tu správnou firmu pro svou novou kuchyň je velmi těžké, asi jako výhra ve sportce. Zvláště když máte samé špatné zkušenosti svých známých. Já se trefila. Velkou předností této firmy vidím v tom, že pánové kteří k nám přišli montovat naši novou kuchyňskou linku ve sjednaném termínů se věnovali jenom nám, neodbíhali k jiným svým souběžně realizovaným zakázkám, neodcházeli hned po ránu se slovy „něco nám chybí, přijedeme zítra“ a hlavně akutně řešili nepředvídatelné problémy, které se vyskytovaly v průběhu prací jako například úprava elektrikářem špatně umístěných zásuvek, nebo položení PVC, když smluvený podlahář nedorazil.

Všechny reference