Chci originální design kuchyně od architekta

Zjistit více

Kdy obklad do kuchyně instalovat?

obkladyVše je závislé na tvaru naší nové kuchyně. Většinou si všichni myslíme, že je samozřejmě logické kuchyň obložit před její samotnou instalací. Ale nyní si představme záludnosti, jako jsou například různé výšky obkladu u digestoře, různé výšky obkladů u zvýšeného dřezu či sníženého vaření nebo ukončení barového pultu.

Před samotnou výrobou kuchyně se samozřejmě vše dá do posledního detailu naplánovat, avšak realita je někdy skutečně jiná. Praxe se zde rozchází s teorií. Jestliže je tvar kuchyně složitější, doporučujeme nejprve kuchyň namontovat, a poté kuchyň obložit. Nemějte strach, kuchyň se jednoduše dá překrýt igelitem a kuchyňská dvířka jdou také hravě sundat. Tento postup zajistí nejpřesnější výsledek.

Jak obklad do kuchyně instalovat?

obklady mosaikaMusíme se rozhodnout, jaký formát obkladu zvolíme. Je třeba počítat také se vzdálenostmi mezi pracovní deskou a spodní hranou horních skříněk a to kvůli návaznosti horních hran horních skříněk s horní hranou vysokých skříní. Tato vzdálenost je většinou 50 cm široká. Myslíme také na těsnící lištu mezi spodní hranou obkladu a pracovní deskou, která je vysoká cca 1 - 3 cm. 

Na obrázku je vyfocena naše moderní kuchyň Mosaic červená.

Postupujeme takto, aby obklad nebyl výš, než je spodní hrana horních skříněk. Horní skříňky by měly na obklad dosednout - jen tak budou ideálně přiléhat bokem korpusu na zdi. Také je důležité, aby obklad nevedl za pracovní desku! Pokud máte kuchyň ve tvaru písmene "L" nebo rovnou kuchyň, tak v tomto případě obklad za kuchyní nevadí. Ale pokud máte kuchyň ve tvaru písmene U, a ke všemu sevřenou mezi zdmi, potom mohou právě dvě stěny rázem zúžit prostor i o 2 cm. 

Horní kuchyňské skříňky musí být ve vodováze, proto tak musí být i provedený obklad. Jestliže nemáte rovnou podlahu, obklad od ní může být v různých místech vzdálen jinak daleko. 

Kontaktujte nás

Máte zájem o kuchyni nebo o jiné informace? Pošlete nám požadavek a ozveme se Vám zpět.

Beru na vědomí zpracování osobních údajů. Osobním údajem fyzické osoby je zejména její jméno a příjmení, adresa, e-mail, telefonní číslo, bankovní spojení, IČO a DIČ. Správcem těchto osobních údajů je firma Martin Richtár. Osobní údaje zpracováváme v rozsahu nezbytném pro splnění smlouvy, pro plnění s tím spojených právních povinností a oprávněných zájmů správce. Podrobné informace o zpracovávání osobních údajů naleznete zde.

Reference

  • Jana Hudečková
  • Barbora Škůrková, Havířov
  • Paní Eva Šacherová, Ostrava

Dobrý den, moje sousedka si pořídila novou kuchyň. Jelikož se mi velice líbila, požádala jsem si o kontakt na Vaší firmu a oslovila Vás.Návrh a cenová nabídka byly pro mě přijatelné, tak jsme se domluvili na termínu realizace. Byli jste velice vstřícní a ochotní. Měla jsem požadavek i na zednické práce (posunutí dveří). byla jsem velmi ráda, že mi to Vaši dělníci provedli. S dělníky jsem byla velmi spokojená, byli pracovití, spolehliví a odvedli dobrou práci. Tuto firmu určitě doporučuji! Cenově výhodná a spolehlivá.

Protože nová kuchyňská linka měla být dárkem mým rodičům k dvacetiletému výročí jejích svatby, hledala jsem firmu, která celou kuchyň nejen vyrobí a namontuje, ale také a to především firmu, která kuchyň vyrobí a namontuje opravdu v termínu, kdy budou rodiče týden na chalupě. Jsem ráda, že jsem dala na doporučení a vše se povedlo.

Vybrat si tu správnou firmu pro svou novou kuchyň je velmi těžké, asi jako výhra ve sportce. Zvláště když máte samé špatné zkušenosti svých známých. Já se trefila. Velkou předností této firmy vidím v tom, že pánové kteří k nám přišli montovat naši novou kuchyňskou linku ve sjednaném termínů se věnovali jenom nám, neodbíhali k jiným svým souběžně realizovaným zakázkám, neodcházeli hned po ránu se slovy „něco nám chybí, přijedeme zítra“ a hlavně akutně řešili nepředvídatelné problémy, které se vyskytovaly v průběhu prací jako například úprava elektrikářem špatně umístěných zásuvek, nebo položení PVC, když smluvený podlahář nedorazil.

Všechny reference