Chci originální design kuchyně od architekta

Zjistit více

Úložné prostory v kuchyni

Kolik úložných jednotek by měla mít kuchyňská linka?

Nyní je třeba zmínit, kolik úložných jednotek by měla mít kuchyňská linka. Je spočítáné, že by kuchyň měla mít 32 úložných jednotek.

Co je to úložná jednotka kuchyně? 

1 úložná jednotka = police, šuplík nebo kontejner

Při plánování nové kuchyně bychom si měli určit, co chceme v naší nové kuchyni skladovat. Promyslete si, kolik nádobí a spotřebičů  máte a potřebujete uskladnit. Nezapomínejte na ne často používané fritovací hrnce, mixéry, kávovary, toastovače, topinkovače, vánoční servisy, zavařeniny, konzervy a další věci. 

Každá domácnost je jiná a s ní jsou spojeny také jiné požadavky. Například mladý pár potřebuje jen pár kuchyňských skříněk, kdežto rodina s více členy potřebuje mnohonásobně více prostoru. Současně mají i jiné požadavky rodiny ve městě, kteří jsou zvyklí nakupovat téměř denně a rodiny na venkově, kteří spíše nakupují ve velkém a méně často. 

Úložné prostory kuchyně rozdělte na několik zón

  1. Spíž vs. potravinová skříň - jestliže nedisponujete v domě či bytě samostatnou spížkou, vyčleňte si poblíž chladničky potravinovou skříň, která vám bude sloužit k uchovávání potravin, zavařenin, konzerv apod. Nezapomeňte zajistit odvětrávání této kuchyňské skříně. Na příruční, běžně používané, potraviny, jako je olej, ocet, dochucovadla, sojová omáčka apod, se vám určitě osvědčí malá potravinová skříňka poblíž varného centra.
  2. Prostorná skříňka - mezi mycím a varným centrem určitě umistěte prostornou kuchyňskou skříňku, do které umístěte nejběžnější používané nádobí, jako jsou hrnce, pánve, poklice, rendlíky apod. Nejlepší variantou jsou výsuvné kontejnery, kde je všechno nádobí velice přehledné a tato kuchyňská skříňka pojme daleko více nádobí než klasická dvířková skříňka. Optimální šířka této skříňky je 90 cm a hodí se opravdu do každého stylu kuchyně. 
  3. Zásuvky na drobné náčiní - každá kuchyň by měla obsahovat alespoň dvě takovéto skříňky se zásuvkami. Do jedné zásuvky dáte příbory, nože, do druhé vařečky, naběračky a další podobné náčiní. Výhodou je, že tyto zásuvky se umisťují hned pod pracovní desku, takže se nebudete muset zbytečně ohýbat. 
  4. Drobné kuchyňské spotřebiče - vymezte si v kuchyni kuchyňskou skříňku, kde budete skladovat drobné kuchyňské spotřebiče, jako je například mixér, toastovač, topinkovač apod. Schovat takové spotřebiče do kuchyňské skříňky je opravdu praktičtější, než je mít vystavené na pracovní desce. 

Zkuste mít na paměti, že při skladbě kuchyňských skříněk volte spíše velké prostorné skříňky. Zvláštní pozornost věnujte rohům kuchyně (viz. Rohové řešení kuchyní). 

Další užitečná rada je, že pro méně používané nádobí vyčleňte méně přístupná místa. Všechny věci, které patří do kuchyně, uložte do ní - nebudete muset pro tyto věci hledat místo ve sklepě, v komoře či garáži.

Kontaktujte nás

Máte zájem o kuchyni nebo o jiné informace? Pošlete nám požadavek a ozveme se Vám zpět.

Beru na vědomí zpracování osobních údajů. Osobním údajem fyzické osoby je zejména její jméno a příjmení, adresa, e-mail, telefonní číslo, bankovní spojení, IČO a DIČ. Správcem těchto osobních údajů je firma Martin Richtár. Osobní údaje zpracováváme v rozsahu nezbytném pro splnění smlouvy, pro plnění s tím spojených právních povinností a oprávněných zájmů správce. Podrobné informace o zpracovávání osobních údajů naleznete zde.

Reference

  • Jana Hudečková
  • Barbora Škůrková, Havířov
  • Paní Eva Šacherová, Ostrava

Dobrý den, moje sousedka si pořídila novou kuchyň. Jelikož se mi velice líbila, požádala jsem si o kontakt na Vaší firmu a oslovila Vás.Návrh a cenová nabídka byly pro mě přijatelné, tak jsme se domluvili na termínu realizace. Byli jste velice vstřícní a ochotní. Měla jsem požadavek i na zednické práce (posunutí dveří). byla jsem velmi ráda, že mi to Vaši dělníci provedli. S dělníky jsem byla velmi spokojená, byli pracovití, spolehliví a odvedli dobrou práci. Tuto firmu určitě doporučuji! Cenově výhodná a spolehlivá.

Protože nová kuchyňská linka měla být dárkem mým rodičům k dvacetiletému výročí jejích svatby, hledala jsem firmu, která celou kuchyň nejen vyrobí a namontuje, ale také a to především firmu, která kuchyň vyrobí a namontuje opravdu v termínu, kdy budou rodiče týden na chalupě. Jsem ráda, že jsem dala na doporučení a vše se povedlo.

Vybrat si tu správnou firmu pro svou novou kuchyň je velmi těžké, asi jako výhra ve sportce. Zvláště když máte samé špatné zkušenosti svých známých. Já se trefila. Velkou předností této firmy vidím v tom, že pánové kteří k nám přišli montovat naši novou kuchyňskou linku ve sjednaném termínů se věnovali jenom nám, neodbíhali k jiným svým souběžně realizovaným zakázkám, neodcházeli hned po ránu se slovy „něco nám chybí, přijedeme zítra“ a hlavně akutně řešili nepředvídatelné problémy, které se vyskytovaly v průběhu prací jako například úprava elektrikářem špatně umístěných zásuvek, nebo položení PVC, když smluvený podlahář nedorazil.

Všechny reference