Chci originální design kuchyně od architekta

Zjistit více

Barový pult - K jakému účelu jsou určeny bary v kuchyni?

Barový pult slouží především jako dělící prvek mezi kuchyní a jídelnou, popř. obývacím pokojem. Jakou další funkci může takový barový pult mít? Co takhle využít barový pult k posezení "na vysoké noze"? Výhodou je, že se bary hodí k jakémukoli stylu kuchyně. Je však nutné vybrat takový barový pult, který odpovídá stylu vaší kuchyně. 

Jaká je optimální výška, délka a hloubka barového pultu?

Barový pult

  • Optimální výška barového pultu je v rozmezí od 110 - 115 cm (k této výšce jsou vyráběny barové stoličky, která jsou vysoké cca 75 cm). 
  • Optimální délka barového pultu je 150 cm.
  • Optimální hloubka barového pultu je 40 cm.

 

 

 

Barový pult zděný

Jeden z možných typů barového pultu je zděný barový pult, na který se většinou umisťuje barová deska, popřípadě je zídka doplněna světelnou rampou. Tato zídka je samostatná, a proto ji můžeme obložit buď dřevem, lícovými cihlami, nebo omítkou. 

Barový pult složený z nábytkových komponentů

Druhou možností barového pultu je barový pult, který je poskládaný z nábytkových komponentů kuchyně. Tento barvoý pult má lehkou rozebíratelnou konstrukci a většinou se jedná o spodní skříňky, na kterých je pomocí barových nohou připevněna horní pracovní deska. Barové nohy jsou nabízeny dřevěné, kovové, rovné, šikmé a v různých povrchových úpravách.

Barové desky mohou být z identického materiálu jako je pracovní deska. Mohou být ze dřeva či jeho imitace, kamenné nebo dokonce skleněné. Nezapomeňte materiál barové desky vždy přizpůsobit stylu kuchyně. Tím myslíme, že k rustikální kuchyní se hodí spíše dřevo či kámen. V moderní kuchyni jsou často použity skla v různých úpravách. 

Osvětlení barového pultu

Nezapomeňte k barovému pultu pořídit nějaké vhodné osvětlení. V dnešní době je nabídka osvětlení velice pestrá a můžete si vybrat z nejrůznějších tvarů, velikostí a designů svítidel. V nabídce máme nespočet moderních, rustikálních či klasických světel.

K barovému pultu se krásně hodí rampa s bodovým osvětlením, nebo si můžete také vybrat hezké designové světlo, jako je podlouhlá zářivka či více menších lamp. Tím se barový pult opticky uzavře shora a vytvoří tak požadovaný předěl. Světlo je efektní hlavně ve tmě a dodá baru zajímavý interiérový prvek. 

Kontaktujte nás

Máte zájem o kuchyni nebo o jiné informace? Pošlete nám požadavek a ozveme se Vám zpět.

Beru na vědomí zpracování osobních údajů. Osobním údajem fyzické osoby je zejména její jméno a příjmení, adresa, e-mail, telefonní číslo, bankovní spojení, IČO a DIČ. Správcem těchto osobních údajů je firma Martin Richtár. Osobní údaje zpracováváme v rozsahu nezbytném pro splnění smlouvy, pro plnění s tím spojených právních povinností a oprávněných zájmů správce. Podrobné informace o zpracovávání osobních údajů naleznete zde.

Reference

  • Jana Hudečková
  • Barbora Škůrková, Havířov
  • Paní Eva Šacherová, Ostrava

Dobrý den, moje sousedka si pořídila novou kuchyň. Jelikož se mi velice líbila, požádala jsem si o kontakt na Vaší firmu a oslovila Vás.Návrh a cenová nabídka byly pro mě přijatelné, tak jsme se domluvili na termínu realizace. Byli jste velice vstřícní a ochotní. Měla jsem požadavek i na zednické práce (posunutí dveří). byla jsem velmi ráda, že mi to Vaši dělníci provedli. S dělníky jsem byla velmi spokojená, byli pracovití, spolehliví a odvedli dobrou práci. Tuto firmu určitě doporučuji! Cenově výhodná a spolehlivá.

Protože nová kuchyňská linka měla být dárkem mým rodičům k dvacetiletému výročí jejích svatby, hledala jsem firmu, která celou kuchyň nejen vyrobí a namontuje, ale také a to především firmu, která kuchyň vyrobí a namontuje opravdu v termínu, kdy budou rodiče týden na chalupě. Jsem ráda, že jsem dala na doporučení a vše se povedlo.

Vybrat si tu správnou firmu pro svou novou kuchyň je velmi těžké, asi jako výhra ve sportce. Zvláště když máte samé špatné zkušenosti svých známých. Já se trefila. Velkou předností této firmy vidím v tom, že pánové kteří k nám přišli montovat naši novou kuchyňskou linku ve sjednaném termínů se věnovali jenom nám, neodbíhali k jiným svým souběžně realizovaným zakázkám, neodcházeli hned po ránu se slovy „něco nám chybí, přijedeme zítra“ a hlavně akutně řešili nepředvídatelné problémy, které se vyskytovaly v průběhu prací jako například úprava elektrikářem špatně umístěných zásuvek, nebo položení PVC, když smluvený podlahář nedorazil.

Všechny reference