Chci originální design kuchyně od architekta

Zjistit více

Kuchyňské spotřebiče - Vestavná trouba

Vestavná trouba slouží k pečení pokrmů.

Vestavná trouba je nenahraditelným kuchyňským pomocníkem, který slouží převážně k pečení nejrůznějších pokrmů. Je třeba zmínit, že v dnešní době na trh přichází vetavné trouby, které disponují nejrůznějšími funkcemi, které usnadní práci v kuchyni. Prodávají se vetavné trouby s nejrůznějšími funkcemi a vymoženostmi v pečení a lze si pro sebe pořídit opravdu tu pravou. 

Kde se vestavná trouba umisťuje?

Vestavná trouba se umisťuje buď pod varnou desku, nebo ji lze umístit do vysoké či polovysoké kuchyňské skříňky

Jaké typy vestavné trouby se vyrábějí?

Dnes si můžete vybrat ze dvou typů, kterými jsou:

  • elektrické vestavné trouby,
  • plynové vestavné trouby.

Co si budeme povídat, v dnešní době se výhradně pořizují elektrické vestavné trouby. Budete-li na internetu dlouho pátrat, samozřejmě se můžete dopídit také plynovým vestavným troubám. Ale nedoporučují se... A to proč?

Plynové vestavné trouby

Jde převážně o to, že plyn v troubě se špatně reguluje, jídlo poté je vysušené a nerovnoměrně propečené.

Elektrické vestavné trouby

Elektrické vestavné trouby disponují funkcemi, jako například konvenční pečení či gril, ale běžně se už prodávají horkovzdušné elektrické trouby, které umožní lepší pečení a možnost pečení na více úrovních. Zde se také musíte dát pozor na pravý horkovzduch a na "pseudohorkovzduch".

Pravý horkovzduch vzniká, jestliže se horký vzduch před vstupem do trouby ohřívá kruhovou spirálou v zádech trouby, tzv. kruhovým topným tělesem. 

"Pseudohorkovzduch" nazýváme, když  se vzduch ohřívá od stropu nebo dna a ventilátor jej pouze rozhání. "Pseudohorkovzduchové" vetavné trouby také obsahují ventilátor, tudíž výrobci je nazývají "horkovzdušné" trouby. 

Jaké funkce mají vetavné trouby?

Vestavné trouby disponují těmito funkcemi:

  • Běžné funkce - patří zde ohřev, gril
  • Zajímavý doplněk je otočný rožeň - hodí se převážně ke grilování kuřat či jiného masa, výhodou je rovnoměrné propečení masa a tudíž maso nemusí ležet celou dobu v omastku
  • Pyrolýza  - tato funkce funguje tak, že se nejprve trouba rozpálí na cca 500°C (dochází také k tomu, že se všechny usazeniny uvnitř trouby spálí), jednoduše řečeno se po dokončení pyrolýzy všechny spálené usazeniny vymetou ven, tato funkce je energeticky velmi náročná. Během čištění trouby nesmí dojít k jejímu otevření. Tento užitečný program mají pouze drahé trouby.
  • Minutka - minutka je u lépe vybavených spotřebičů, díky které si mohou kuchaři lépe hlídat pečení pokrmů. 
  • Mikroprocesor - mají ty nejchytřejší trouby, z displeje s vámi budou komunikovat česky. Mikroprocesory ovládají řadu automatických receptů, kdy jednotlivé funkce trouby spouští přesně podle toho, jak to která příparva vyžaduje.

Parní vestavné trouby nebo konvektomaty

Tyto vestavné trouby umožňují přípravu pokrmu pomocí horké páry a jeho dokonalé udušení. Kůrku můžete v této troubě samozřejmě poté také dopéct. Princip této trouby je takový, že se do této trouby voda nejčastěji dolévá do doplňovacího zásobníku. Existují samozřejmě také trouby, které mají připojení na vodovodní řád. 

Parní vestavná trouba patří do vyšší cenové kategorie. 

Kombinace vestavné trouby a mikrovlnné trouby

Na trhu se tato kombinace neobjevuje příliš často, nicméně je toto spojení zajímavé. Výhodou je úspora místa. 

Kombinace vestavné a mirkovlnné trouby patří do vyšší cenové kategorie.

Rozměr vestavné trouby

Obvykle se vestavné trouby vyrábějí v rozměrech 60 cm výška, 60 cm šířka. Všichni výrobci musejí tyto rozměry dodržovat, a proto se nemusíte bát, že byste koupili trouby se špatným rozměrem, rozměry vestavné trouby jsou typizované.

Existují však výjimky. Můžete rovněž pořídit vestavnou troubu, která má tyto rozměry: 90 cm šířka, 45 cm výška. Tuto vestavnou troubu si můžete pořídit pouze se záměrem. Rovněž je také třeba k této vestavné troubě nechat vyrobit atypickou kuchyňskou skříňku, neboť výrobci kuchyňského nábytku vyrábějí většinou kuchyňské skříňky typizované.

Vestavné trouby mají uvnitř ještě jeden ventilátor, který rozhání vzduch kolem pláště trouby. Je to proto, že trouba umístěna ve skříni je docela natěsno a při dlouhém pečení by mohlo dojít k zahřívání kuchyňského nábytku. Vzduch z ventilátoru tento nábytek ochlazuje, rovněž prochází jednotlivými skly dvířek a zároveň ochlazuje čelní plochu trouby. 

Co se skel trouby týče, jde rovněž o důležitý faktor bezpečnosti. Trouba, která obsahuje tři skla je dobrou volbou pro ty, kteří mají doma malé děti. 

Chcete pomoci s výběrem vestavné trouby a dalších kuchyňských spotřebičů?

V tuto chvíli od nás automaticky získáváte:

Odbornou konzultaci ohledně:

  • materiálu nové kuchyně,
  • vybavení nové kuchyně,
  • a také kuchyňských spotřebičů.

Víte, jak správně postupovat při plánovaní nové kuchyně?

Nechte si odborně poradit!

Ušetříte tím spoustu starostí, času a peněz.

 

 Vyplňte kontaktní formulář (po stisknutím tlačítka "ZÍSKAT ZDARMA",

My se Vám do 48 hodin ozveme!
 

Kontaktujte nás

Máte zájem o kuchyni nebo o jiné informace? Pošlete nám požadavek a ozveme se Vám zpět.

Beru na vědomí zpracování osobních údajů. Osobním údajem fyzické osoby je zejména její jméno a příjmení, adresa, e-mail, telefonní číslo, bankovní spojení, IČO a DIČ. Správcem těchto osobních údajů je firma Martin Richtár. Osobní údaje zpracováváme v rozsahu nezbytném pro splnění smlouvy, pro plnění s tím spojených právních povinností a oprávněných zájmů správce. Podrobné informace o zpracovávání osobních údajů naleznete zde.

Reference

  • Jana Hudečková
  • Barbora Škůrková, Havířov
  • Paní Eva Šacherová, Ostrava

Dobrý den, moje sousedka si pořídila novou kuchyň. Jelikož se mi velice líbila, požádala jsem si o kontakt na Vaší firmu a oslovila Vás.Návrh a cenová nabídka byly pro mě přijatelné, tak jsme se domluvili na termínu realizace. Byli jste velice vstřícní a ochotní. Měla jsem požadavek i na zednické práce (posunutí dveří). byla jsem velmi ráda, že mi to Vaši dělníci provedli. S dělníky jsem byla velmi spokojená, byli pracovití, spolehliví a odvedli dobrou práci. Tuto firmu určitě doporučuji! Cenově výhodná a spolehlivá.

Protože nová kuchyňská linka měla být dárkem mým rodičům k dvacetiletému výročí jejích svatby, hledala jsem firmu, která celou kuchyň nejen vyrobí a namontuje, ale také a to především firmu, která kuchyň vyrobí a namontuje opravdu v termínu, kdy budou rodiče týden na chalupě. Jsem ráda, že jsem dala na doporučení a vše se povedlo.

Vybrat si tu správnou firmu pro svou novou kuchyň je velmi těžké, asi jako výhra ve sportce. Zvláště když máte samé špatné zkušenosti svých známých. Já se trefila. Velkou předností této firmy vidím v tom, že pánové kteří k nám přišli montovat naši novou kuchyňskou linku ve sjednaném termínů se věnovali jenom nám, neodbíhali k jiným svým souběžně realizovaným zakázkám, neodcházeli hned po ránu se slovy „něco nám chybí, přijedeme zítra“ a hlavně akutně řešili nepředvídatelné problémy, které se vyskytovaly v průběhu prací jako například úprava elektrikářem špatně umístěných zásuvek, nebo položení PVC, když smluvený podlahář nedorazil.

Všechny reference