Chci originální design kuchyně od architekta

Zjistit více

Vychytávky pomocí skrytých kuchyňských doplňků

Nejrůznější vychytávky v kuchyni.

Vybavení kuchyňských linek je rok od roku vychytanější. Na trhu přicházejí výrobci s nejmodernějším vybavením, s kterými se u zákazníků předhánějí. Dnešním trendem současné kuchyně není pouze základní vybavení kuchyňských spotřebičů, ale také nejrůznější vychytávky, které hlavně usnadní práci v kuchyni. 

Určitě si každý představí, kolik je asi tak nenápadaných kuchyňských pomocníků, kterých si na první pohled ani nevšimnete - užitnou hodnotu poznáte až při samotném provozu.

Mezi kuchyňské skryté doplňky patří:

Vetavná kuchyňská váha

Vestavnou kuchyňskou váhu oceníte hlavně proto, že ji budete mít stále po ruce a ušetříte tímto čas při hledání váhy v různých kuchyňských skříňkách či spížích.

Vestavná váha se nejčastěji umisťuje do pracovní desky - většinou se jedná o černou skleněnou desku o rozměrech 21 x 21 cm.

Výhody vestavné kuchyňské váhy:

  • snadná údržba (stačí očistit vlhkým ubrouskem)
  • vždy při ruce
  • snadné ovládání pomocí digitálního displeje

Jestliže si nemůžete pořídit vestavnou kuchyňskou váhu umístěnou v pracovní desce, existuje rovněž varianta nástěnné kuchyňské váhy, kdy plochou sklopnou destičku přimontujete přímo na zeď, případně do kuchyňského obkladu. 

Vestavný kráječ

Vestavný kráječ je velmi šikovný kuchyňský pomocník, který ocení každý kuchař či kuchařka. Vestavný kráječ se umisťuje nejčastěji do zásuvky od šířky 400 mm pod pracovní desku. Použití je snadné - Jednoduše stačí otevřít šuplik. 

Některé typy vestavného kráječe se musí upevnit na pracovní desku či přímo v zásuvce. Po použití vestavného kráječe ho stačí sklopit zpět do skladné polohy a zavřít zásuvku. Vestavné kráječe se nabízejí buď z plastu nebo nerezu. 

Jak umístit elektrickou zásuvku?

Na trhu jsou k dostání takové zásuvky, které je možné umístit přímo do pracovní desky - jedná se o tubus 2 až 3 zásuvek nad sebou, který je zabudovaný pod pracovní deskou. Nebojte se, zásuvky vám určitě překážte nebudou, lze je snadno přikrýt omyvatelným poklopem. Jestliže zásuvky potřebujete, stačí poklop vytáhnout a zásuvky vyjedou nad pracovní desku. 

Plochý televizor a kuchyňské rádio

V dnešní době velmi častým doplňkem kuchyně je plochý televizo, který se nejčastěji umisťuje na kuchyňská dvířka, odsávači nebo chladničce.

Jestliže si přejete poslouchat hudbu, můžete si zakoupit kuchyňské rádio, které bývá nejčastěji zavěšeno pod horními skříňkami.

Kontaktujte nás

Máte zájem o kuchyni nebo o jiné informace? Pošlete nám požadavek a ozveme se Vám zpět.

Beru na vědomí zpracování osobních údajů. Osobním údajem fyzické osoby je zejména její jméno a příjmení, adresa, e-mail, telefonní číslo, bankovní spojení, IČO a DIČ. Správcem těchto osobních údajů je firma Martin Richtár. Osobní údaje zpracováváme v rozsahu nezbytném pro splnění smlouvy, pro plnění s tím spojených právních povinností a oprávněných zájmů správce. Podrobné informace o zpracovávání osobních údajů naleznete zde.

Reference

  • Jana Hudečková
  • Barbora Škůrková, Havířov
  • Paní Eva Šacherová, Ostrava

Dobrý den, moje sousedka si pořídila novou kuchyň. Jelikož se mi velice líbila, požádala jsem si o kontakt na Vaší firmu a oslovila Vás.Návrh a cenová nabídka byly pro mě přijatelné, tak jsme se domluvili na termínu realizace. Byli jste velice vstřícní a ochotní. Měla jsem požadavek i na zednické práce (posunutí dveří). byla jsem velmi ráda, že mi to Vaši dělníci provedli. S dělníky jsem byla velmi spokojená, byli pracovití, spolehliví a odvedli dobrou práci. Tuto firmu určitě doporučuji! Cenově výhodná a spolehlivá.

Protože nová kuchyňská linka měla být dárkem mým rodičům k dvacetiletému výročí jejích svatby, hledala jsem firmu, která celou kuchyň nejen vyrobí a namontuje, ale také a to především firmu, která kuchyň vyrobí a namontuje opravdu v termínu, kdy budou rodiče týden na chalupě. Jsem ráda, že jsem dala na doporučení a vše se povedlo.

Vybrat si tu správnou firmu pro svou novou kuchyň je velmi těžké, asi jako výhra ve sportce. Zvláště když máte samé špatné zkušenosti svých známých. Já se trefila. Velkou předností této firmy vidím v tom, že pánové kteří k nám přišli montovat naši novou kuchyňskou linku ve sjednaném termínů se věnovali jenom nám, neodbíhali k jiným svým souběžně realizovaným zakázkám, neodcházeli hned po ránu se slovy „něco nám chybí, přijedeme zítra“ a hlavně akutně řešili nepředvídatelné problémy, které se vyskytovaly v průběhu prací jako například úprava elektrikářem špatně umístěných zásuvek, nebo položení PVC, když smluvený podlahář nedorazil.

Všechny reference