Chci originální design kuchyně od architekta

Zjistit více

Odpadkové koše patří do kuchyňských doplňků

Součástí každé kuchyně je odpadkový koš.

Když se podíváme na kuchyně dnešní doby, tak zde klasické, volně stojící odpadkové koše neuvidíte. Proč je tomu tak? Neboť typický odpadkový koš v kuchyni, kdy zpod jehož víká čouhá třepatý mikrotenový sáček, nebývá opravdu ozdobou žádné kuchyně. 

Jestliže ve vaší kuchyni nezbývá místo na odpadkový koš, nebo máte starší kuchyň, kde by samotná vestavba odpadkového koše byla komplikovanou situací, doporučujeme pořídit nevýrazný a zároveň zajímavý odpadkový koš.

V nabídce máme různé nerezové, chromované nebo plastové odpadkové koše v celé šíři designových řadách. 

Odpadkové koše v kuchyni na míru

V nových kuchyních se většinou odpadkové koše umisťují do některých z kuchyňských skříněk. Vše záleží hlavně na velikosti kuchyně. Odpadkový koš nesmí zabírat příliš mnoho místa. Většinou se můžeme setkat, že je odpadkový koš umístěn do kuchyňské skříňky pod dřezem, což je velice praktické využití, neboť v tomto prostoru naleznete pouze sifon a rozvody instalací. Jestliže zvolíte tuto variantu, volte tzv. flexi sifon, který se odpadkovému koši vyhne. 

Odpadkový koš můžeme umístit také do samostatné kuchyňské skříňky. Jak jsme se už zmínili, v nabídce je celá řada odpadkových košů. Principem však je, že by se odpadkový koš měl nacházet blízko dřezu.

Nabídka odpadkových košů je velká.

Při výběru odpadkového koše je třeba se zamyslet, zda chcete třídit odpad nebo ne. Podle toho začnete s výběrem odpadkového koše. Rozeznáváme koše podle toho, jak se montují - odpadkové koše na otevírací dvířka nebo odpadkové koše výsuvné.

Nejlevnější a zároveň nejdostupnější variantou jsou odpadkové koše na netříděný odpad - vlastnosti:

  • Tyto koše obsahují pouze jednu nádobu o objemu cca 15 litrů.
  • Cena tohoto odpadkového koše se pohybuje od 300 Kč.
  • Montáž - Odpadkový koš je připevněn na dvířkách a otvírá se zároveň s kuchyňskou skříňkou.
  • Mezi kvalitnější typy těchto odpadkových košů patří koše, které mají kloub, který zvedá víko.
  • Lvnější varianty těchto odpadkových košů ovládají tah provázku - je určený pro skříňky od šíře 45 cm. 
  • Tyto odpadkové koše mají víko kvůli eliminace zápachu.

Další skupinou jsou odpadkové koše na tříděný odpad - sortery:

  • Tyto odpadkové koše mají 2 a více nádob, které lze samostatně vyndávat a vynášet. 
  • Šířka kuchyňské skříňky je cca 30 cm (pro 2 nádoby), optimální šířka je 45 až 60 cm (pro 3 nádoby).
  • Možnost přikoupit přepážku, kterou dojde k rozdělení nádoby.
  • Odpadkové koše mají různé výsuvné mechanismy - buď se otvírají samostatně po otevření skříňky, další se dají vytáhnout s výsuvnými dvířky.
  • Existují odpadkové koše, kdy odpad vyhazujete rovnou z pracovní desky.
  • Další odpadkové koše jsou takové, které můžete ovládat nohou pomocí pedálu vestaveného v soklu pod košem 
  • Cena těchto odpadkových košů se pohybují kolem od 2.000 Kč.

Dalším typem jsou odpadkové koše do rohových skříněk, které vyžadují speciální uchycení. Tento typ odpadkového koše vyžaduje dražší vnitřní vybavení - dvířka skřínky jsou poměrně úzká cca 45 cm a odpadkový koš musí projít těmito dveřmi. Opravdu praktické jsou kulaté sortery, které se otáčejí kolem své osy, tímto vyplní prostor celé kuchyňské skříňky. Tento typ odpadkového koše je doplněn o další úložný prostor, například určené pro nádoby na mycí protředky nebo drobné kuchyňské potřeby. 

Z čeho se odpadkové koše vyrábějí.

Odpadkové koše se nejčasji vyrábějí z odolného plastu či nerezu. Některé varianty odpadkových košů jsou vyrobeny z kombinace obou materiálů, tj. pohledový obal z nerezu, vnitřní nádoba plastová.

 

Kontaktujte nás

Máte zájem o kuchyni nebo o jiné informace? Pošlete nám požadavek a ozveme se Vám zpět.

Beru na vědomí zpracování osobních údajů. Osobním údajem fyzické osoby je zejména její jméno a příjmení, adresa, e-mail, telefonní číslo, bankovní spojení, IČO a DIČ. Správcem těchto osobních údajů je firma Martin Richtár. Osobní údaje zpracováváme v rozsahu nezbytném pro splnění smlouvy, pro plnění s tím spojených právních povinností a oprávněných zájmů správce. Podrobné informace o zpracovávání osobních údajů naleznete zde.

Reference

  • Jana Hudečková
  • Barbora Škůrková, Havířov
  • Paní Eva Šacherová, Ostrava

Dobrý den, moje sousedka si pořídila novou kuchyň. Jelikož se mi velice líbila, požádala jsem si o kontakt na Vaší firmu a oslovila Vás.Návrh a cenová nabídka byly pro mě přijatelné, tak jsme se domluvili na termínu realizace. Byli jste velice vstřícní a ochotní. Měla jsem požadavek i na zednické práce (posunutí dveří). byla jsem velmi ráda, že mi to Vaši dělníci provedli. S dělníky jsem byla velmi spokojená, byli pracovití, spolehliví a odvedli dobrou práci. Tuto firmu určitě doporučuji! Cenově výhodná a spolehlivá.

Protože nová kuchyňská linka měla být dárkem mým rodičům k dvacetiletému výročí jejích svatby, hledala jsem firmu, která celou kuchyň nejen vyrobí a namontuje, ale také a to především firmu, která kuchyň vyrobí a namontuje opravdu v termínu, kdy budou rodiče týden na chalupě. Jsem ráda, že jsem dala na doporučení a vše se povedlo.

Vybrat si tu správnou firmu pro svou novou kuchyň je velmi těžké, asi jako výhra ve sportce. Zvláště když máte samé špatné zkušenosti svých známých. Já se trefila. Velkou předností této firmy vidím v tom, že pánové kteří k nám přišli montovat naši novou kuchyňskou linku ve sjednaném termínů se věnovali jenom nám, neodbíhali k jiným svým souběžně realizovaným zakázkám, neodcházeli hned po ránu se slovy „něco nám chybí, přijedeme zítra“ a hlavně akutně řešili nepředvídatelné problémy, které se vyskytovaly v průběhu prací jako například úprava elektrikářem špatně umístěných zásuvek, nebo položení PVC, když smluvený podlahář nedorazil.

Všechny reference