Chci originální design kuchyně od architekta

Zjistit více

Kuchyňské spotřebiče - Myčka nádobí

Myčka nádobí usnadní práci, čas i peníze v kuchyni

Myčka nádobí patří k těm kuchyňským spotřebičů, které usnadní práci, čas i peníze každého kuchaře či kuchařky. Není nad to mít vždy čistou pracovní plochu bez nádobí. K tomuto účelu vám poslouží myčká nádobí, do které se vlezou i dvě sady nádobího a vždy je vše důkladně umytu a vysušeno.

Jaké typy myčky nádobí existují?

Myčka nádobí se vyrábí ve dvou verzích a to:

  • vestavná myčka nádobí,
  • volně stojící myčka nádobí.

Vestavná myčka nádobí

Jak již bylo zmíněno v předchozích článcích o srovnání vetavných a volně stojících kuchyňských spotřebičů, vše platí také pro myčku nádobí.

Vestavné myčky nádobí jsou buď plně integrované, což znamená, že jsou celé překryty kuchyňskými dvířky, nebo s přiznaným ovládacím panelem vysokým jako běžná kuchyňská zásuvka o rozměru cca 14 cm. 

Při výběru myčky nádobí je třeba se soustředit na její parametry

Mezi nejdůležitějšími parametry při výběru myčky nádobí jsou:

  • spotřeba vody - Myčka nádobí většinou myje s velmi malou spotřebou vody, tj. od 13 litrů vody. K tomu však myčka pořebuje trochu delší čas, většinou 90 minut. 
  • spotřeba elektrické energiePři výběru myčky nádobí se soustřeďte na ty typy, kterou jsou označeny v nejlepších energetických hodnotách, tzn. myčky nádobí značeny A, A, A. 
  • programy mytí - Myčky nádobí jsou většinou vybaveny užitečnými programy mytí, nabízejí intenzivní program s 70°C teplou vodou až po ekonomické programy oplachu sklad ve vodě 35°C, program pro mytí skla, program pro příliš zašpiněné nádobí, program pro tichý, noční mytí a další.
  • senzor kontroly a zastavení vody - Dalším užitečným parametrem může být senzor, který je většinou umístěný v odtokovém potrubí a kontrolující zakalení vody. V případě, že je voda zkalená málo, myčka nádobí nedočerpává další vodu a využíváí již napouštěnou vodu. Je třeba se také zaměřit na ty myčky nádobí, které mají senzory na zastavení přívodu vody v případě poruchy, tj. poškození přívodní hadice nebo protečení vody mimo myčku. 
  • účinnost mytí, účinnost sušení - Je třeba se zaměřit na myčky nádobí, které mají dobré reference, co se účinnosti mytí a sušení týče. 
  • hlučnost mytí - Při výběru myčky nádobí se také zaměřte na parametr hlučnosti myčky nádobí. Některé myčky nádobí jsou vybaveny program na noční, tichý provoz. 

Správné nastavení myčky nádobí

Před prvním použití je třeba myčku nádobí správně nastavit. Než se pustíte do prvního spuštění myčky nádobí, je třeba také zjistit tvrdost vody. Stává se totiž, že mnoho zákazníků si stěžuje na špatně umyté nádobí, což má za důsledek právě chybné nastavení myčky. 

Některé myčky nádobí jsou přímo určené pro používání tablet 3+1 nebo 4+1, proto vám doporučuji, abyste kupovali ty tablety, které jsou pro konkrétní typ myčky určeny.

Samozřejmě, že kromě tablet můžete také zakoupit jednotlivé mycí prostředky zvlášť, to znamená prášek, leštidlo a sůl (ve finále vás to bude stát daleko méně peněz, než tablety). Je však důležité pravidelně dolévat leštidlo a dosypávat sůl. 

Kde nejčastěji myčku nádobí postavit?

Myčka nádobí je nejčastěji umístěna poblíž dřezu a to hlavně z důvodu rozvodům instalací. 

Typ nádobí vhodné do myčky nádobí

Je třeba se také soustředit na typ nádobí, které je vhodné do myčky nádobí. Vždy je na nádobí uveden symbol. Některé sklo není vhodné pro mytí v myčce, křehké sklo může prasknout vlivem dlouhodobého působení tepla, nekvallitní sklo může mít po mytí na sobě fleky. Lepší typy myček nádobí nabízejí přímo program pro mytí skla.

Chcete pomoci s výběrem kuchyňských spotřebičů?

V tuto chvíli od nás automaticky získáváte:

Odbornou konzultaci ohledně:

  • materiálu nové kuchyně,
  • vybavení nové kuchyně,
  • a také kuchyňských spotřebičů.

 

Víte, jak správně postupovat při plánovaní nové kuchyně?

Nechte si odborně poradit!

Ušetříte tím spoustu starostí, času a peněz.

 

Vyplňte kontaktní formulář (po stisknutím tlačítka "ZÍSKAT ZDARMA",

My se Vám do 48 hodin ozveme!

 

Kontaktujte nás

Máte zájem o kuchyni nebo o jiné informace? Pošlete nám požadavek a ozveme se Vám zpět.

Beru na vědomí zpracování osobních údajů. Osobním údajem fyzické osoby je zejména její jméno a příjmení, adresa, e-mail, telefonní číslo, bankovní spojení, IČO a DIČ. Správcem těchto osobních údajů je firma Martin Richtár. Osobní údaje zpracováváme v rozsahu nezbytném pro splnění smlouvy, pro plnění s tím spojených právních povinností a oprávněných zájmů správce. Podrobné informace o zpracovávání osobních údajů naleznete zde.

Reference

  • Jana Hudečková
  • Barbora Škůrková, Havířov
  • Paní Eva Šacherová, Ostrava

Dobrý den, moje sousedka si pořídila novou kuchyň. Jelikož se mi velice líbila, požádala jsem si o kontakt na Vaší firmu a oslovila Vás.Návrh a cenová nabídka byly pro mě přijatelné, tak jsme se domluvili na termínu realizace. Byli jste velice vstřícní a ochotní. Měla jsem požadavek i na zednické práce (posunutí dveří). byla jsem velmi ráda, že mi to Vaši dělníci provedli. S dělníky jsem byla velmi spokojená, byli pracovití, spolehliví a odvedli dobrou práci. Tuto firmu určitě doporučuji! Cenově výhodná a spolehlivá.

Protože nová kuchyňská linka měla být dárkem mým rodičům k dvacetiletému výročí jejích svatby, hledala jsem firmu, která celou kuchyň nejen vyrobí a namontuje, ale také a to především firmu, která kuchyň vyrobí a namontuje opravdu v termínu, kdy budou rodiče týden na chalupě. Jsem ráda, že jsem dala na doporučení a vše se povedlo.

Vybrat si tu správnou firmu pro svou novou kuchyň je velmi těžké, asi jako výhra ve sportce. Zvláště když máte samé špatné zkušenosti svých známých. Já se trefila. Velkou předností této firmy vidím v tom, že pánové kteří k nám přišli montovat naši novou kuchyňskou linku ve sjednaném termínů se věnovali jenom nám, neodbíhali k jiným svým souběžně realizovaným zakázkám, neodcházeli hned po ránu se slovy „něco nám chybí, přijedeme zítra“ a hlavně akutně řešili nepředvídatelné problémy, které se vyskytovaly v průběhu prací jako například úprava elektrikářem špatně umístěných zásuvek, nebo položení PVC, když smluvený podlahář nedorazil.

Všechny reference