Chci originální design kuchyně od architekta

Zjistit více

Kolik peněz do nové kuchyně investovat?

Kolik peněz máte za kuchyň utratit je otázkou zcela individuální a domácnost od domácnosti rozhoduje o finanční stránce nové kuchyně zcela rozdílně. Kolik bude ve finále nová kuchyň stát? Vše záleží na finančních možnostech a nárocích každáho z nás, kdo  zrovna přemýšlí o nové kuchyni. Doporučujeme tuto otázku příliš nepodceňovat a předem si hraniční částku určit. Odpadne nám s tímto spousta nepříjemných situací. 

Jelikož pohlížíme na výrobu a montáž nové kuchyně jako na značnou investici, musíme brát také v úvahu to, že nová kuchyň se do celého domu či bytu instaluje na závěr. Může se tedy stát, že v rámci všech stavebních úprav může na kuchyň zbýt menší rozpočet, než který byl na začátku rekonstrukce plánován. 

Při výběru  nové kuchyně nastiňte prodejci alespoň hrubou finanční částku, na kterou by měl vám zkušený prodejce navrhnout optimální cenovou kalkulaci celé kuchyně. Vyhnete se poté nepříjemným situacím, když vám prodejce předloží příliš drahou, nebo naopak příliš levnou kuchyň. 

Při stanovování finančního rozpočtu na novou kuchyň postupujte takto

1. Cenový rozpočet si rozdělte zvlášť na investici do kuchyňského nábytku (kuchyňské skříňky, vnitřní vybavení, pracovní deska, doplňky, kuchyňské spotřebiče)

2. Rozhodněte se, přes co budete svou kuchyň financovat, tj. z vlastních zdrojů, z hypotéky, z úvěru ze stavebního spoření. Než si domluvíte osobní schůzku s kuchyňským studiem, prostudujte si odborné časopisy a informujte se o nabídce financování v bankovních institucí.

3. Jestliže máte představu o své kuchyni, zatrhněte si, popř. vystřihněte si obrázek kuchyně a ukažte ho prodejci, který tak lépe pochopí a pozná Váš vkus.

4. Pobavte se o finančních možnostech, stylu, designu, tvaru kuchyně se svým partnerem/partnerkou. Najděte kompromis!

5. Určete si předem finanční strop své nové kuchyně

Kontaktujte nás

Máte zájem o kuchyni nebo o jiné informace? Pošlete nám požadavek a ozveme se Vám zpět.

Beru na vědomí zpracování osobních údajů. Osobním údajem fyzické osoby je zejména její jméno a příjmení, adresa, e-mail, telefonní číslo, bankovní spojení, IČO a DIČ. Správcem těchto osobních údajů je firma Martin Richtár. Osobní údaje zpracováváme v rozsahu nezbytném pro splnění smlouvy, pro plnění s tím spojených právních povinností a oprávněných zájmů správce. Podrobné informace o zpracovávání osobních údajů naleznete zde.

Reference

  • Jana Hudečková
  • Barbora Škůrková, Havířov
  • Paní Eva Šacherová, Ostrava

Dobrý den, moje sousedka si pořídila novou kuchyň. Jelikož se mi velice líbila, požádala jsem si o kontakt na Vaší firmu a oslovila Vás.Návrh a cenová nabídka byly pro mě přijatelné, tak jsme se domluvili na termínu realizace. Byli jste velice vstřícní a ochotní. Měla jsem požadavek i na zednické práce (posunutí dveří). byla jsem velmi ráda, že mi to Vaši dělníci provedli. S dělníky jsem byla velmi spokojená, byli pracovití, spolehliví a odvedli dobrou práci. Tuto firmu určitě doporučuji! Cenově výhodná a spolehlivá.

Protože nová kuchyňská linka měla být dárkem mým rodičům k dvacetiletému výročí jejích svatby, hledala jsem firmu, která celou kuchyň nejen vyrobí a namontuje, ale také a to především firmu, která kuchyň vyrobí a namontuje opravdu v termínu, kdy budou rodiče týden na chalupě. Jsem ráda, že jsem dala na doporučení a vše se povedlo.

Vybrat si tu správnou firmu pro svou novou kuchyň je velmi těžké, asi jako výhra ve sportce. Zvláště když máte samé špatné zkušenosti svých známých. Já se trefila. Velkou předností této firmy vidím v tom, že pánové kteří k nám přišli montovat naši novou kuchyňskou linku ve sjednaném termínů se věnovali jenom nám, neodbíhali k jiným svým souběžně realizovaným zakázkám, neodcházeli hned po ránu se slovy „něco nám chybí, přijedeme zítra“ a hlavně akutně řešili nepředvídatelné problémy, které se vyskytovaly v průběhu prací jako například úprava elektrikářem špatně umístěných zásuvek, nebo položení PVC, když smluvený podlahář nedorazil.

Všechny reference