Chci originální design kuchyně od architekta

Zjistit více

Dodržování bezpečnostní vzdálenosti

Bezpečnostní normy při dodržování vzdálenosti

Nejen, že je důležité dodržovat pravidla umisťování kuchyňských spotřebičů, je rovněž nutné respektovat další bezpečnostní normy, které se hlavně týkají varné desky. 

dodržování bezpečné vzdálenostiVzdálenost kolem varného centra

Vzdálenost mezi digestořem a varnou desku by měla být v rozmezí 65 - 70 cm. Jestliže máte plynovou varnou desku, je třeba dodržet vzdálenost alespoň 70 cm a více.  Vyšší vzdálenost mezi varnou deskou a digestořem je hlavně pohodlnější, neboť se při nahýbání nad plotnou hlavou krásně vyhnete hranám odsávače par. 

Další vzdálenost, kterou je třeba dodržovat, je vzdálenost mezi varnou deskou a boční svislou stěnou. Mezi plynovou varnou desku a například bokem potravinové kuchyňské skříně by měla být alespoň 30 cm mezera. Mezi elektrickou varnou deskou a bokem kuchyňské skříně může být mezera menší, avšak doporučujeme dodržovat danou vzdálenost, jak je tomu u plynové varné desky. 

Vzdálenost kolem trouby

Jestliže trváte na umístění trouby hned vedle svislé plochy kuchyňských dvířek (například hned vedle rohu), je třeba dodržovat vzdálenost nejméně 15 cm, ideálně však 30 cm. Důsledkem nedodržení bezpečné vzdálenosti může být poškození sousedících dvířek teplem z otevřené trouby. Samozřejmě při respektování vzdálenosti budete mít lepší přístup k vaření, nemusíte se neustále opírat o rohové dvířka a jejich úchytky.

dodržování bezpečné vzdálenostiVzdálenost kolem mycího centra

Kolem mycího centra je nutné dodržovat tzv. nulovou zónu, tj. zóna, kdy nedojde k poranění elektrickým proudem. Znamená to tedy, že do této zóny se nesmí umisťovat elektrické zásuvky. Jednoduše řečeno, že elektřina nemá být od dřezu na dosah mokré ruky. 

Vzdálenost kolem myčky nádobí

Jesliže plánujete umístit myčku nádobí hned vedle rohového dřezu, nedopustíte se sice porušení žádného bezpečnostního pravidla, avšak si práci v kuchyni mnohem ztížíte.

Představte si situaci, kdy stojíte před rohovým dřezem. V této situaci není možné lehce otevřít myčku, protože jste omezeni příliš malým prostorem. Optimální je, když myčku nádobí umístíte alespoň 30 - 45 cm od rohového dřezu. Tím vám vznikne mezi dřezem a myčkou prostor, kde můžete klidně umístit menší skříňku (např. na odpadkový koš). Takovým řešením si zvětšíte prostor a bez jakýkoliv problémů se od dřezu otočíte a skloníte se k myčce.  

Kontaktujte nás

Máte zájem o kuchyni nebo o jiné informace? Pošlete nám požadavek a ozveme se Vám zpět.

Beru na vědomí zpracování osobních údajů. Osobním údajem fyzické osoby je zejména její jméno a příjmení, adresa, e-mail, telefonní číslo, bankovní spojení, IČO a DIČ. Správcem těchto osobních údajů je firma Martin Richtár. Osobní údaje zpracováváme v rozsahu nezbytném pro splnění smlouvy, pro plnění s tím spojených právních povinností a oprávněných zájmů správce. Podrobné informace o zpracovávání osobních údajů naleznete zde.

Reference

  • Jana Hudečková
  • Barbora Škůrková, Havířov
  • Paní Eva Šacherová, Ostrava

Dobrý den, moje sousedka si pořídila novou kuchyň. Jelikož se mi velice líbila, požádala jsem si o kontakt na Vaší firmu a oslovila Vás.Návrh a cenová nabídka byly pro mě přijatelné, tak jsme se domluvili na termínu realizace. Byli jste velice vstřícní a ochotní. Měla jsem požadavek i na zednické práce (posunutí dveří). byla jsem velmi ráda, že mi to Vaši dělníci provedli. S dělníky jsem byla velmi spokojená, byli pracovití, spolehliví a odvedli dobrou práci. Tuto firmu určitě doporučuji! Cenově výhodná a spolehlivá.

Protože nová kuchyňská linka měla být dárkem mým rodičům k dvacetiletému výročí jejích svatby, hledala jsem firmu, která celou kuchyň nejen vyrobí a namontuje, ale také a to především firmu, která kuchyň vyrobí a namontuje opravdu v termínu, kdy budou rodiče týden na chalupě. Jsem ráda, že jsem dala na doporučení a vše se povedlo.

Vybrat si tu správnou firmu pro svou novou kuchyň je velmi těžké, asi jako výhra ve sportce. Zvláště když máte samé špatné zkušenosti svých známých. Já se trefila. Velkou předností této firmy vidím v tom, že pánové kteří k nám přišli montovat naši novou kuchyňskou linku ve sjednaném termínů se věnovali jenom nám, neodbíhali k jiným svým souběžně realizovaným zakázkám, neodcházeli hned po ránu se slovy „něco nám chybí, přijedeme zítra“ a hlavně akutně řešili nepředvídatelné problémy, které se vyskytovaly v průběhu prací jako například úprava elektrikářem špatně umístěných zásuvek, nebo položení PVC, když smluvený podlahář nedorazil.

Všechny reference