Chci originální design kuchyně od architekta

Zjistit více

Další tipy při navrhování nové kuchyně

Na co dále si dát pozor při navrhování nové kuchyně.

Při navhrování nové kuchyně si dejte hlavně pozor na:

  • Všechny prvky, při navrhování nové kuchyně, musí být funkční, např. všechny kuchyňské skříňky se musí dát otevřít tak, aniž by do něčeho narážely a aniž by si vzájemně kolidovaly.
  • Při navrhování nové kuchyně nezapomeňte na kolizní místo kolem rohů (více o rohovém řešení kuchyně zde) - Pozor na to, aby rohový výsuv nenarážel do úchytky sousedící rohové kuchyňské skříňky. Lze použít tzv. výmezy, což je vložení speciálního pásku, který je v odstínu kuchyně, o šířce 5 cm. Tímto řešení zamezíme narážení výsuvu do úchytky. 
  • U navrhování nové kuchyně myslete také na kolizní místo u horních kuchyňských skříněk - Pozor na to, aby při otvírání šikmé rohové kuchyňské skříňky se dvířko nenaráželo o vedlejší úchytku. Opět zde můžeme využít výmezy, které umístíme mezi korpus rohové a vedlejší kuchyňské skříňky. Nebo můžeme také obrátit otvírání jedné z kuchyňkých skříněk (v případě, že zde není ten samý případ)

Umístění lednice v kuchyni

  • Jestliže jsme při navrhování nové kuchyně rozhodli, že lednice postavíme na konec kuchyňské sestavy, nezapomeňte, že lednice musí stát cca 10 cm od zdi. Tuto mezeru lze také vyplnit výmezem. Nutno podotknout, že dveře chladničky se musejí dát otevřít více jak na 90° a to z důvodu vysunutí vnitřních zásuvek lednice. Jestliže necháte lednici stát přímo u zdi, madlo lednice narazí na zeď, dveře se neotevřou do potřebného úhlu a vnitřní hrana dveří nedovolí vysunout vnitřní vybavení lednice či mrazáku. 
  • Plánujete navrhnout varné centrum do rohu kuchyně, nezapomeňte na to, že okno musí být alespoň 105 cm od rohu, neboť nad varným centrem bude umístěna digestoř a kvůli její hloubce by okno nešlo otevřít.

Rady při navrhování nové kuchyně

  • Mycí centrum, které jste navrhli umístit pod oknem, má také svá pravidla. Jestliže navrhujete u nové kuchyně dřez pod oknem, je třeba zvýšit parapet až na cca 110 cm, nebo použít speciální typ sklopné baterie. Tato baterie je řešena tak, že se dá v případě potřeby otevření okna vyndat z jejího uchycení a sklopit směrem do dřezu. Máte-li v kuchyní více než jedno okno, můžete zvolit, že se dané okno bude pouze vyklápět na ventilačku. 
  • Při sestavování nové kuchyně je nutné počítat s několikacentimetrovou rezervou. Nedoporučuje se dát kuchyňské skříňky těsně ke dveřím či oknům. Vždy si pořádně ověřte, s jakými rozměry skutečně pracujete, neboť se může stát, že se projekční rozměry mohou od skutečnosti ne málo lišit. 
Důležité! Kuchyň si instalujte do bytu či domu až jako poslední, po všech řemeslnících!

 

Kontaktujte nás

Máte zájem o kuchyni nebo o jiné informace? Pošlete nám požadavek a ozveme se Vám zpět.

Beru na vědomí zpracování osobních údajů. Osobním údajem fyzické osoby je zejména její jméno a příjmení, adresa, e-mail, telefonní číslo, bankovní spojení, IČO a DIČ. Správcem těchto osobních údajů je firma Martin Richtár. Osobní údaje zpracováváme v rozsahu nezbytném pro splnění smlouvy, pro plnění s tím spojených právních povinností a oprávněných zájmů správce. Podrobné informace o zpracovávání osobních údajů naleznete zde.

Reference

  • Jana Hudečková
  • Barbora Škůrková, Havířov
  • Paní Eva Šacherová, Ostrava

Dobrý den, moje sousedka si pořídila novou kuchyň. Jelikož se mi velice líbila, požádala jsem si o kontakt na Vaší firmu a oslovila Vás.Návrh a cenová nabídka byly pro mě přijatelné, tak jsme se domluvili na termínu realizace. Byli jste velice vstřícní a ochotní. Měla jsem požadavek i na zednické práce (posunutí dveří). byla jsem velmi ráda, že mi to Vaši dělníci provedli. S dělníky jsem byla velmi spokojená, byli pracovití, spolehliví a odvedli dobrou práci. Tuto firmu určitě doporučuji! Cenově výhodná a spolehlivá.

Protože nová kuchyňská linka měla být dárkem mým rodičům k dvacetiletému výročí jejích svatby, hledala jsem firmu, která celou kuchyň nejen vyrobí a namontuje, ale také a to především firmu, která kuchyň vyrobí a namontuje opravdu v termínu, kdy budou rodiče týden na chalupě. Jsem ráda, že jsem dala na doporučení a vše se povedlo.

Vybrat si tu správnou firmu pro svou novou kuchyň je velmi těžké, asi jako výhra ve sportce. Zvláště když máte samé špatné zkušenosti svých známých. Já se trefila. Velkou předností této firmy vidím v tom, že pánové kteří k nám přišli montovat naši novou kuchyňskou linku ve sjednaném termínů se věnovali jenom nám, neodbíhali k jiným svým souběžně realizovaným zakázkám, neodcházeli hned po ránu se slovy „něco nám chybí, přijedeme zítra“ a hlavně akutně řešili nepředvídatelné problémy, které se vyskytovaly v průběhu prací jako například úprava elektrikářem špatně umístěných zásuvek, nebo položení PVC, když smluvený podlahář nedorazil.

Všechny reference